Tartu Ülikooli Kevadjooks

Tartu Ülikooli Kevadjooks

Kolmapäeval, 10. aprillil 2024 kell 19.00

Distants: 5 km

Viie kilomeetri pikkusele Tartu Ülikooli kevadjooksule ja Tartu Ülikooli kevadisele kõnnile antakse start 10. aprillil kl 19.00 ülikooli spordihoone kõrvalt (Ujula 4), kus asub ka võistluskeskus. Finiš suletakse kell 20.30.

Tartu Ülikooli kevadjooksu ja -kõnni eesmärk on tervislike eluviiside edendamine, sealhulgas vaimse tervise ja liikumise seose rõhutamine ning spordinaudingu pakkumine värskes õhus kõigile liikumist armastavatele spordihuvilistele. Lisaks soovitakse üritusega suurendada osalejate teadlikkust Tartu linna kergliiklusteede võrgustikust ning panna inimesi märkama enda ümbrust ja vaatamisväärsusi. Distantsi on võimalik läbida endale sobivas tempos.

Korraldajad soovivad kaasata Tartu Ülikooli ning teisi kõrgkoole ühiselt liikuma ning sellest rõõmu tundma. Võistlusel selgitatakse välja kiireimad jooksjad üldarvestuses, kõige kiiremad kõrgkoolide tudengid meistrivõistlustel ja ka kõige kiirem kõrgkool. Võitjad saavad auhinnad, samuti jagatakse loosiauhindu.

Jooksu ja kõnni start antakse Tartu Ülikooli spordihoone kõrvalt, kust liigutakse Kroonuaia silla alt läbi, seejärel jõe äärt pidi Tartu Ülikooli Delta keskusest mööda kuni Kaarsillani. Siis tuleb pöörata paremale Kaarsillale, kust avaneb kaunis vaade Tartu Raekoja platsile, ja teha teine parempööre tagasi Emajõe-äärsele kergliiklusteele. Seda mööda minnes jõutakse välja Supilinna tiigini. Rada kulgeb ümber tiigi ja tuleb mööda Oa tänavat tagasi spordihoone poole. Pärast Marja tänava ületamist möödutakse Supilinna kiigest ja naastakse Emajõe kaldal olevale kergliiklusteele. Kroonuaia silla juures pööratakse vasakule, ületatakse sild ja veel kord vasakule suundudes jõutakse finišisse Tartu Ülikooli spordihoone kõrval.

Jooksule ja kõnnile saab registreeruda Sportose ja Stebby keskkonnas, kus tuleb täita Tartu Ülikooli kevadjooksu registreerumisankeet ja maksta osalustasu. Registreering kinnitatakse lõplikult pärast tasu maksmist.

NB! Kõrgkoolide pingereas tulemuse arvestamiseks tuleb registreerimisel vastavas lahtris valida oma kooli nimi. Samuti tuleb kõik nõutud väljad täita Üliõpilaste meistrivõistlustel osalemiseks. 

NB! Kevadjooksul soodushinnaga registreerunud osalejate staatust kontrollitakse (üliõpilaspileti, töötõendi või muu tõendava dokumendi alusel) enne võistluse toimumist võistlusnumbrite jagamisel, soodustuse puudumisel tuleb tasuda osalejal hinnakirjas märgitud hinnavahe.

Numbrite väljastamine, viimase minuti registreerimine ja ümberregistreerimine toimub võistluspäeval võistluskeskuses kl 17.30-19.00.

Ümberregistreerimise (nime muutmine) tasu on 10 EUR.

 

I voor

kuni 31.03.24

II voor

11

01.04.24 – 07.04.24

Võistlus-päeval

10.04.2024

Jooks – tavahind

12 €

18 €

25 €

Jooks  – soodushind*

6 €

18 €

25 €

Kõnd

12 €

18 €

25 €

Kõnd soodushind*

6 €

18 €

25 €

*Soodushind kehtib alla 18-aastastele, üle 60-aastastele ning Tartu Ülikooli perele.
*Soodushinna saamiseks Tartu Ülikooli perel tuleb kasutada registreerimisel sooduskoodi “TÜpere”. Teistel rakendub soodustus registreerimisel automaatselt sünniaasta alusel.
*Kõnnil võitjat ei selgitata, vaid see on meelelahutuslik tervisespordiüritus.

Osavõtutasu sisaldab:

Tähistatud ja turvatud rada, rinnanumbrit, elektroonilist ajavõttu, pakihoidu, riiete vahetamise võimalust, pesemisvõimalust, vajaduse korral meditsiinilist abi, spordijooki rajal ja finišis ning toitlustust. Kiirematele auhinnad ja loosiauhinnad.

Põhidistantsil võivad osaleda kõik 2012. aastal ja varem sündinud jooksuhuvilised, kellel on piisav treenitus antud võistlusdistantsi läbimiseks.

Põhidistantsil autasustatakse absoluutselt kuute kiiremat meest ning naist esemeliste auhindadega. Samuti autasustatakse vanuseklasside kolme absoluutselt kiiremat meenega. Vanuseklassid: N18/M18 (2006 ja nooremad), N45+/M45+ (1978 ja vanemad)

Autasustatakse rändkarikaga kõige kiiremat kõrgkooli. Kiireim kõrgkool selgitatakse välja iga kooli 5 kiireima mehe ning 5 kiireima naise aegade liitmise teel.

Kevadjooksu raames selgitatakse välja ka koostöös Eesti Akadeemilise Spordiliiduga kolm kõige kiiremat nais- ning meestudengit. Võitjat autasustatakse meenega ja Eesti üliõpilaste meistritiitliga, ning teise ja kolmanda koha saavutanud tudengid saavad autasustatud meenega.

Lisaks autasustatakse põhidistantsil eriauhinnaga Tartu Ülikooli kõige kiiremat mees- ning naistudengit. Samuti selgitatakse välja arvuliselt kõige aktiivsem Tartu Ülikooli valdkond.

Võidetud auhindu on võimalik kätte saada 14 kalendripäeva jooksul peale võistluse toimumist (välja arvatud riknevad tooted)!

  • Võistlusnumber tuleb osalejatel kinnitada originaalsuuruses rinnale (võistlusnumbreid ei tohi kokku voltida). Valesti kinnitatud võistlusnumbri puhul korraldajad tulemuse korrektse kirja saamise eest ei vastuta.
  • Tervisliku seisundi eest vastutab iga osaleja ise. Tartu Ülikooli kevadjooksu korraldajad ei vastuta osavõtjale tekkinud tervisekahjude ja isikliku vara purunemise või kadumine eest.
  • Kaotatud ja leitud asjad tuleb anda üle sekretariaadile.
  • Meditsiiniline abi on võistlejatele tagatud rajal ning võistluskeskuses.
  • Teed on osaliselt liikluseks avatud. Võistlejatel on kohustus järgida liikluseeskirju, juhinduda liiklusmärkidest ja liikluse reguleerijate märguannetest.
  • Võistleja diskvalifitseeritakse, kui ta kasutab edasiliikumiseks kõrvalist abi (auto, jalgratas, tõukeratas vm transpordivahend) või viskab prügi maha (aluseks on foto või videosalvestis). Prügi saab ära visata rajal asuvas joogipunktis ja võistluspaigas vastavasse konteinerisse või mõnda teise selleks ette nähtud kogumiskasti.
  • Kui üritus jääb vääramatu jõu ilmnemise tõttu ära, siis osalustasu ei tagastata. Osavõtust loobumisel osalustasu ei tagastata.
  • Protestid tuleb esitada vastavalt võistluse juhendile hiljemalt kahe tunni jooksul peale võitja finišit. Protestitasu on 50 eurot, mis tagastatakse ainult protesti rahuldamisel. Proteste ning juhendis käsitlemata probleeme lahendab Tartu Ülikooli kevadjooksu korraldusmeeskond.

Korraldaja

Võistlust korraldavad Tartu Ülikooli Spordiesindus, MTÜ Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, Tartu Ülikool, Tartu Ülikooli üliõpilasesindus ja Eesti Akadeemiline Spordiliit.

Võistluse peakorraldaja on Janelle Uibokand.

Lisainfo ja küsimused: spordiesindus@gmail.com või +372 553 4445.